top of page

About us

ΓΕΝΙΚΑ

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το συγκρότημα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την πλατεία της Ελάτης του Δήμου Αιθηκών και 8 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.

 

Είναι κτισμένο σε μια τοποθεσία γεμάτη έλατα, σε μεγάλο υψόμετρο, με γήινα υλικά της περιοχής, πέτρα και ξύλο που δημιουργούν ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Το κτίριο είναι πετρόκτιστο, επιβλητικό και πανέμορφο τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα όταν ξεχωρίζει φωταγωγημένο. Μεγάλα μπαλκόνια, μεγάλα ανοίγματα που λειτουργούν σαν συλλέκτες φωτός, πραγματικοί πίνακες ζωγραφικής που αιχμαλωτίζουν την καταπληκτική θέα των απέναντι βουνοκορφών του Κόζιακα και σου δίνουν την αίσθηση ότι το κοντινό ελατοδάσος βρίσκεται μέσα.

Το κάθε διαμέρισμα ένα μικρό σαλέ που μπορεί να φιλοξενήσει μια οικογένεια εώς 6 μέλη ή μια παρέα 4 ατόμων.

Επίσης το κάθε chalet έχει δικό του καθιστικό χώρο με τζάκι, τραπεζαρία, μικρό κουζινάκι και δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ετοιμάσουν και να απολαύσουν μόνοι τους σαν στο σπίτι στους τον καφέ τους, το τσάι τους ή το πρωϊνό τους με θέα το Ελατόδασος.
Εσωτερικά η διακόσμηση του κάθε χώρου έγινε με προσεγμένα έπιπλα που σε συνδυασμό με το ασφαλές τζάκι σε χαλαρώνουν και σου δίνουν της αίσθηση της θαλπωρής.

Η οικογένεια Χρισταντώνη προσπάθησε και πέτυχε να δημιουργήσει ένα κατάλυμα που κάνει τους φιλοξενούμενους να νιώθουν σαν στο σπίτι τους, προσφέροντας έναν συνδυασμό παράδοσης και πολυτέλειας εναρμονισμένο άψογα.

ΜΕΤΕΩΡΑ

Διαδρομή 60 χιλιομέτρων ( Ελάτη, Πύλη, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μετέωρα). Χρονος διαδρομής λιγότερο από μία ώρα. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα βράχων από Ψαμμίτη έξω από την Καλαμπάκα. Τα Μοναστήρια είναι χτισμένα στις κορυφές Βράχων και είναι το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα  μετά το Άγιο Όρος.

 

ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Ένας ορεινός παράδεισος περιτριγυρισμένος από βουνά, με πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια και τρεχούμενα νερά. Το Περτούλι, χτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μ. στις πλαγιές του Κόζιακα, με τα γραφικά πέτρινα σπίτια, το χιονοδρομικό κέντρο και τις καλές τουριστικές υποδομές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας.

 

Στο Πανεπιστημιακό Ελατόδασος, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, ζαρκάδια και ελάφια μπορεί να περάσουν από δίπλα σας την ώρα του κάνετε πικνίκ, στους χώρους αναψυχής με τα ποταμάκια και τα γεφυράκια. Ο κατασκηνωτικός χώρος της Αγίας Κυριακής στο Περτούλι, που προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατασκηνώσουν κοντά στο δάσος, κάνουν το χωριό ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες, ενώ το Κοκκινοστέφανο, ένα βυζαντινό φρούριο κοντά στην Γκιώνα, καθώς και το πέτρινο Γεφύρι της Γριάς με τα περίτεχνα σκαλίσματα που βρίσκεται στο φαράγγι της Μάνας για όσους έχουν καλές σχέσεις με την ορειβασία, είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ

Απόσταση 32 Χιλιόμετρα. Τα Τρίκαλα είναι η Πρωτεύουσα του Νομού Τρικάλων. Διασχίζεται από τον Ποταμό Ληθαίο.  Είναι η πόλη που έζησε και έδρασε ο Ασκληπιός. Αξιοθέατά της  το Ασκληπειϊο αρχαίας Τρίκκης, το Φρούριο της πόλης που κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6 μ.Χ. αιώνα, το Τζαμί του Οσμάν Σαχ, τα Μανάβικαστην παλιά Πόλη (Βαρούσι), ο Μύλος του Ματσόπουλου που κατασκευάστηκε  το 1884 και ανακαινίστηκε το 1993 (χώρος όπου σήμερα στεγάζεται ο Μύλος των Ξωτικών).

 

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Διαδρομή με το γύρο της Λίμνης 165 χιλιόμετρα με επιστροφή (Ελάτη, Πύλη, Μουζάκι, Κρυοπηγή, Κερασιά).  Η Λίμνη βρίσκεται στο Οροπέδιο της  Νευρόπολης. Είναι τεχνητή, σχηματίστηκε το 1959 και το όνομά της είναι Λίμνη Ταυρωπού.

 

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑΣ

Διαδρομή Ελάτη, Βροντερό, Ξυλοχώρι, Καλόγεροι, Αγιος Προκόπιος, κάτω Παλαιοκαρυά. Διάρκεια διαδρομής 1 ώρα με επιστροφή.

bottom of page